مهم‌ترین نکات استفاده درست از تلفن همراه

امروزه کمتر کسی را می‌توان پیدا کرد که از یک گوشی تلفن همراه استفاده کند. از آنجایی که کار، تحصیل، تفریح و تمام کارهای بشر امروزی با گوشی‌های تلفن همراه انجام می‌شود؛ دیگر یک عدد گوشی برای انجام دادن تمامی کارهای کافی نیست.

 اکثر افراد حداقل دو یا سه عدد گوشی تلفن همراه دارند و برای هرکدام از آن‌ها هزینه خیلی زیادی هم پرداخته‌اند.

مهم نیست گوشی که شما در دست دارید جدیدترین مدل گرانترین برند باشد یا یک گوشی ساده و معمولی، تا زمانی که نحوه صحیح استفاده از آن را ندانید و فرهنگ استفاده درست از آن برای شما یا هرکس دیگری جا نیفتاده باشد این وسیله می‌تواند مانند یک بمب ساعتی در دستان شما باشد.

متأسفانه استفاده از گوشی‌های تلفن همراه با سرعتی غیرقابل‌باور در میان افراد جامعه از کودکان خردسال گرفته تا افراد پیر و سالخورده گسترش پیدا کرده است.

بدی این ماجرا این است که سرعت گسترش استفاده آن خیلی سریع‌تر از فرهنگ درست استفاده از آن در میان مردم گسترش یافته  این موضوع مشکل‌ساز شده است.

این عدم تعادل بین فرهنگ استفاده درست و استفاده عمومی مردم باعث شده، بشر با استفاده نادرست از این وسیله کاربردی و گران‌قیمت آسیب‌های زیادی را از نظرهای مختلف به خودش و سایر افراد وارد کند.

متأسفانه همچنان هم با اینکه سال‌ها از رواج استفاده گسترده از تلفن همراه هوشمند می‌گذرد اما آدم‌ها وقت چندانی برای یادگیری فرهنگ درست استفاده از آن صرف نکرده و همچنان به همان رویه اشتباه خودشان ادامه می‌دهند.

 هدف اصلی ما از نوشتن این مقاله ارتقای سلامتی و فرهنگ در جامعه است. به دلیل پیشرفت لحظه‌ای تکنولوژی و عدم آگاهی عموم مردم، ما همواره تلاش می‌کنیم تا سلامت شما را حفظ کنیم و نحوه استفاده درست و کاربردی از این لوازم را به شما آموزش دهیم.

 در این راه نیاز داریم تا شما را با نحوه درست و اصولی استفاده از گوشی تلفن همراه آشنا کنیم. چراکه هرکسی بیشتر وقتش را در روز صرف کار با گوشی‌اش می‌کند و استفاده نادرست از آن می‌تواند پیامدهای گسترده و بسیار بدی را برای او داشته باشد.

خواندن این مقاله برای تمامی افراد می‌تواند کمک‌کننده و ضروری باشد. چراکه استفاده از گوشی‌های تلفن همراه بسیار گسترده است و تمام گروه‌های سنی، شغلی و اجتماعی جامعه را دربرمی‌گیرد.

 بنابراین توصیه می‌کنم علاوه بر اینکه خودتان این مقاله را مطالعه می‌کنید، خواندن آن را به سایر اطرافیان و خانواده‌تان نیز پیشنهاد کنید.

 در ادامه موارد و نکات مهم و کاربردی را درباره این مسئله با شما در میان خواهیم گذاشت همراه ما بمانید.

استفاده درست از گوشی شامل چه مواردی می‌شود؟

نکاتی که درباره استفاده درست از تلفن همراه وجود دارد به چندین دسته تقسیم می‌شود:

  1. نکات مربوط به آداب اجتماعی و فرهنگی استفاده درست از تلفن همراه
  2. نکات مربوط به سلامتی و کاهش عوارض تلفن همراه بر سلامت افراد
  3. نکات مربوط به استفاده درست از خود تلفن همراه برای افزایش طول عمر آن

 در ادامه نکات هر یک از موارد گفته شده را جداگانه بررسی خواهیم کرد.

 نکات مربوط به آداب اجتماعی و فرهنگی درست استفاده از تلفن همراه

هنگام غذا خوردن تلفن همراهتان را خاموش کنید

 زمانی که شما در حال غذا خوردن هستید و در کنار دوستان، خانواده و یا در جمع همکاران خود هستید؛ اینکه مدام بخواهید با تلفن همراه خود صحبت کنید یا درگیر آن باشید رفتاری به‌شدت به دور از ادب است.

 این موضوع یک مسئله کاملاً بدیهی و اولیه در رابطه با این مسئله می‌باشد که متأسفانه بسیاری از افراد آن را رعایت نمی‌کنند.

 این حق سایر افراد حاضر بر سر میز شما و همچنین سایر افراد داخل رستوران یا خانه است که در آرامش غذا بخورند و شما حق ندارید در این‌باره خودخواهانه عمل کنید و باعث سلب آسایش آن‌ها شوید.

 پس حق آن‌ها را پایمال نکنید. بهترین کار این است که قبل از غذا خوردن گوشی خود را برای چند دقیقه خاموش کنید تا صدای تماس یا پیام‌هایی که برایتان می‌آید حواس و آرامش شما را از بین نبرد.

علاوه بر آن اگر موقع خوردن غذا از چنین وسیله‌ای که مدام امواج مضر از خودش ساطع می‌کند دور باشید برای سلامتی‌تان هم بهتر است.

 در صورتی که تلفن ضروری داشتید و ناچار به پاسخ دادن بودید، بهتر است قبل از آن از همراهان خود عذرخواهی کرده و با صدای خیلی کوتاه و خیلی سریع تلفن خود را پاسخ دهید و آن را قطع کنید.

 نکته دیگری که درباره این مسئله وجود دارد این است که اگر زمانی که هنگام غذا خوردن ذهن و مغز شما درگیر مسئله دیگری باشد پرخوری می‌کنید و علاوه بر آن غذا را بدون آنکه به‌درستی بجوید می‌بلعید که هردوی این کارها باعث دل‌درد و مشکلات گوارشی بدن در دراز مدت برای شما می‌شوند.

 با صدای کوتاه صحبت کنید

 اگر تلفن شما آنتن نمی‌دهد یا نمی‌توانید صدای فرد مقابل به‌خوبی بشنوید، صحبت کردن را به زمان دیگری موکول کنید.

 این اصلاً  جلوه مناسبی ندارد که در مکان‌های عمومی با صدای بلند با تلفن خود صحبت کنید و یا بدتر از آن فریاد بزنید.

 همچنین اگر در حال بحث و مشاجره هستید، لزومی ندارد که دیگران در جریان تمام بحث و مکالمه شما قرار بگیرند.

از  کار کردن با گوشی همراه راه هنگام رانندگی خودداری کنید

این یکی از ابتدایی‌ترین نکات مربوط به استفاده صحیح از تلفن همراه است که تقریباً تمام افراد آن را می‌دانند اما کمتر کسی را پیدا می‌کنید که واقعاً آن را رعایت کند.

 به‌خصوص در حال حاضر که بسیاری از اپلیکیشن‌های مختلف مخصوص رانندگی ساخته شده تقریباً درصد رعایت آن به صفر رسیده و این اصلاً خوب نیست.

در گذشته‌ها که گوشی‌ها هوشمند نبود، تنها استفاده مردم از گوشی‌هایشان تلفن زدن بود. البته صبحت کردن با موبایل هم هنگام رانندگی ممنوع و پرخطر است اما  بازهم مکالمه کردن با گوشی به نسبت سایر کارهایی که این روزها با گوشی هوشمند حین رانندگی انجام می‌دهند خطر کمتری داشت.

چون حداقل راننده جلوی خودش را نگاه می‌کرد اما این روزها کمترین توجه افراد به خیابان و رانندگی‌شان است.

 شما اگر زمانی که درحال رانندگی هستید به تلفن همراه خود مشغول باشید، باید این را بدانید که دارید حقوق دیگران را پایمال می‌کنید.

 چراکه  نمی‌توانید بر روی رانندگی تمرکز کرده و بسیاری از قوانین را زیر پا می‌گذارید و برای سایر راننده‌ها و به‌خصوص عابرین پیاده ایجاد مشکل و دردسر می‌کنید.

حتماً برای شما هم پیش آمده حین رانندگی یا زمانی که پیاده بوده‌اید با یک راننده سربه‌هوا و ناقض قوانین که مشغول به موبایلش بوده را دیده باشید.

 علاوه بر آن علت درصد زیادی از تصادفات به خاطر استفاده از تلفن همراه در حین رانندگی است. یک لحظه غفلت شما می‌تواند قاتل زندگی خودتان و دیگران باشد.

 در جلسات کاری و خانوادگی در جمع حضور داشته باشید

 اینکه در جمعی شما را محترم بشمارند و دعوت کنند اما شما در آنجا مدام با گوشی خود درگیر باشید، یک بی‌احترامی و دهان‌کجی و بزرگ به تمام حاضرین آن جمع است و جایگاه اجتماعی و ادب شما را در ذهن افراد بسیار بسیار پایین می‌آورد است.

 اگر دوست ندارید وجه اجتماعی‌تان زیر سال برود، در لحظه حضور داشته باشید و با جریان اتفاقات همراه شوید و از لحظاتتان لذت ببرید. سعی نکنید مدام خودتان را با گوشی تا سرگرم کنید. این کار باعث باکلاس به نظر رسیدن شما نمی‌شود.

نکات مربوط به سلامتی

بهتر است هنگام صحبت و مکالمه با گوشی تلفن همراه از هدست یا هندزفری استفاده کنید. زمانی که گوشی تلفن همراه مستقیماً کنار گوش خودتان می‌گیرید امواج و ارتعاشات آن به صورت مستقیم بر مغز شما تأثیر می‌گذارد.

 تلفن همراهتان را خاموش کرده و بعد در جیبتان قرار دهید. از آنجایی که جیب‌ها معمولاً در نزدیکی نواحی تناسلی قرار دارند، اگر تلفن خود را روشن و یا بدتر از آن داده اینترنت همراه یا وای فای گوشی‌تان روشن باشد و در جیبتان قرار دهید، دارید خودتان را دستی‌دستی نابارور می‌کنید.

 اگر تماس تلفنی طولانی‌مدتی دارید بهتر است آن را با گوشی تلفن ثابت انجام دهید و یا از پیام کوتاه برای آن استفاده کنید. طبق توصیه متخصصان به‌هیچ‌عنوان نباید از موبایل برای مکالمات طولانی استفاده کرد.

 دلیلش هم این است که زمانی که در حال صحبت هستید گوشی شما مدام پالس‌ها و امواج مضری را فرستاده یا دریافت می‌کند و این امواج مضر مستقیماً بر اندام‌های اصلی شما مانند گوش، مغز و… تأثیرات منفی می‌گذارند.

 سعی کنید بیشتر مواقع گوشی‌تان را در حالت پرواز قرار دهید و به‌جز در مواقع ضروری و خاص اینترنت داده همراه و یا اینترنت وای فای گوشی‌تان را روشن نکنید.

در مکان‌هایی مانند خودرو، آسانسور، قطار، هواپیما و… موبایلتان را خاموش کنید.

 در مکان‌هایی که آنتن ضعیف است به هیچ عنوان از گوشی خود استفاده نکنید و سعی نکنید به‌زور مکالمه‌تان را برقرار کنید.

 در این حالت گوشی تلفن همراه شما بیشترین میزان امواج مضر را از خود انتشار می‌دهد. پس بهتر است در چنین مواقعی حتی با گوشی خود کارهای معمولی را هم انجام ندهید و آن را خاموش کنید و کنار بگذارید.

 هرگز موبایلتان را در سینه‌بند و جیب جلویی لباستان قرار ندهید. این کار باعث می‌شود احتمال ابتلا به سرطان سینه یا غدد لنفاوی در شما افزایش پیدا کند.

 هنگام خواب گوشی خود را خاموش کنید یا بر روی حالت پرواز قرار دهید و به هیچ عنوان گوشی‌تان را نزدیک سر خود قرار ندهید.

 برخی افراد متأسفانه آنقدر درگیر استفاده از تلفن همراه هستند که زمانی که تلفن در دستشان است به خواب می‌روند. با این کار قاتل سلامتی خود می‌شوید.

نکات مربوط به سلامت موبایل

 از آنجایی که گوشی تلفن همراه بسیار گران است و اطلاعات زیادی هم در آن وجود دارد، باید در حفظ آن کوشا باشید و سعی کنید تا حد امکان نهایت استفاده را از آن ببرید.

 اگر برخی نکات ساده را رعایت کنید، طول عمر گوشی موبایل شما بسیار افزایش می‌یابد. نکاتی مانند اینکه:

  • گوشی خود را به‌اندازه شارژ کنید. یعنی اجازه ندهید ساعات زیادی گوشی شما پس از اینکه شارژ شد بیهوده در شارژ باقی بماند.
  • سعی کنید برای تمیز کردن گوشی خود الکل را مستقیماً به آن نزنید و هنگام تمیز کردن آن موبایلتان را در حالت پرواز قرار دهید و حداقل ۱۰ دقیقه بعد از تمیز کردن از گوشی تلفن همراهتان فاصله بگیرید. بسیاری از افراد به خاطر رعایت نکردن این نکته جان خود را از دست داده‌اند.
  • اطلاعات اضافه را از گوشی‌تان پاک کنید. بسیاری از مشکلات، خرابی‌ها و کند شدن‌های موبایل به خاطر پر شدن حافظه داخلی یا رم آن‌ رخ می‌دهد. بنابراین بهتر است مدام برنامه‌های اضافی، عکس‌ها، فایل‌ها، آهنگ‌ها و به طور کلی موارد بلااستفاده را پاک کنید.
  • از محافظ صفحه نمایش یا گلس استفاده کنید.
  • برنامه‌های موبایل خود و سیستم عامل آن را همیشه آپدیت کنید.
  • گاهی اوقات به گوشی خود استراحت دهید و آن را برای چند ساعت خاموش کنید.
  • از قاب محافظ برای گوشی استفاده کنید.
  • برنامه‌ها و نرم‌افزارهای آنتی‌ویروس را بر روی گوشی خود نصب کنید.
  • به یاد داشته باشید که اگر با گوشی‌تان زیاد کار می‌کنید بهتر است برنامه‌ها و بازی‌های سنگین و نرم‌افزارهایی که باعث داغ شدن گوشی شما می‌شوند را نصب نکنید.
  • زمانی که شرایط هوایی نامناسب است، از گوشی خود استفاده نکنید. گوشی‌های هوشمند امروزی قدرت تحمل دماهای خیلی کم یا خیلی زیاد را ندارند. پس بهتر است در روزهای گرم تابستانی یا سرد زمستانی مخصوصاً زمانی که بیرون از خانه هستید، تا جایی که امکان دارد از گوشی‌تان استفاده نکنید.
  • از شارژرهای فیک و ولتاژ بالا استفاده نکنید. بهترین شارژر گوشی، همان شارژر اصلی آن است که در جعبه‌اش قرار دارد. اگر به هر دلیلی شارژر اصلی شما خراب شد بهتر است از نمایندگی‌های معتبر برند موبایلتان شارژی که ولتاژ متناسب با باتری گوشی شما را دارد را خریداری کنید.

جمع‌بندی

بحث نحوه استفاده صحیح از گوشی تلفن همراه یک بحث بسیار گستره و طولانی است. ما سعی کردیم در این مقاله مهمترین مواردی که قابل انجام هستند را برای شما شرح دهیم.

همانطور که خودتان هم متوجه شدید، موبایل‌های امروزی تأثیر بی‌نهایت زیادی بر تمام ابعاد زندگی ما دارند. نه فقط گوشی‌ها بلکه تمام لوازم مدرن و تمام تکنولوژی که در حال استفاده از آن هستیم به همین شکل است.

پس بهتر است حالا که از میزان تأثیرگذاری آن‌ها در زندگی، سلامت و رفتار و اخلاقمان آگاه هستیم، نکات مربوط به آن را بدانیم و رعایت کنیم.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن