نکات مهمی که باید درباره استفاده درست از تبلت و لپ‌تاپ بدانید!

شاید شما فکر کنید همین که بتوانید یک لپ‌تاپ، تبلت، گوشی یا هر وسیله دیجیتال دیگری را بخرید دیگر همه چیز تمام شده و سخت‌ترین مرحله آن را گذرانده‌اید؛ اما این تازه شروع ماجراست.

خریدن یک وسیله دیجیتال به خصوص در شرایط اقتصادی این روزها یکی از مهم‌ترین مراحل آن است اما استفاده درست، صحیح و اصولی از آن حتی از خریدنش هم مهم‌تر است.

چه اهمیتی دارد بتوانید چندین میلیون برای خریدن لپ‌تاپ یا تبلت خود هزینه کنید اما استفاده درست از آن را بلد نباشید و به وسیله آن به خودتان آسیب بزنید؟

اگر شما بروید گران‌ترین و بهترین تبلت، لپتاپ یا هر وسیله دیگری را بخرید اما به درستی از آن استفاده نکنید، علاوه بر اینکه باعث می‌شوید وسیله دیجیتال و گرانتان خیلی زود خراب شود و طول عمر بسیار کمی داشته باشد؛ ممکن است مجبور به هزینه مجدد برای تعمیر و یا تعویض آن بشوید. یا حتی بدتر از آن، می‌توانید با استفاده نادرست و غیراصولی به سلامت خودتان نیز آسیب برسانید.

وسایل دیجیتال در کنار مزایای بسیار زیادی که دارند در صورتی که به درستی از آن‌ها استفاده نشود می‌توانند به سلامتی شما که گران‌ترین و مهم‌ترین دارایی‌تان است آسیب برسانند. آن‌هم آسیب‌هایی جبران‌ناپذیر.

پس بهتر است برای اینکه از وسیله خود به‌درستی استفاده کنید تا هم طول عمر بیشتری داشته باشد و هم به سلامت شما آسیب نرساند، روش استفاده صحیح و اصولی آن را یاد بگیرید. مهم نیست تا الان به این موضوع توجه می‌کردید یا نه. مهم این است که از حالا به بعد نکاتی که در ادامه مقاله به آن‌ها اشاره می‌کنیم را رعایت کنید.

چراکه زندگی امروزی ما جدا و بدون وجود وسایل دیجیتال و تکنولوژی همراه با آن‌ها به‌خصوص اینترنت امکان‌پذیر نیست. ما برای ساده‌ترین کارهایمان هم به اینترنت و گوشی‌های هوشمندمان نیازمند هستیم.

این لوازم گره عمیقی به ما زندگی و کسب و کار ما خوردند و در آینده ما نیز نقش پررنگ‌تر و بیشتری را هم در زندگی‌مان ایفا می‌کنند. در نتیجه جدایی ما از آن‌ها تقریباً غیرممکن خواهد بود.

پس بهتر است از همین حالا روش استفاده درست از آن‌ها را یاد بگیریم و در کنار استفاده از آن‌ها مراقب سلامتی‌مان هم باشیم.

به چند روش می‌توان از وسایل دیجیتال استفاده نامناسب کرد؟

استفاده نادرست است از گوشی تلفن همراه تبلت لپ‌تاپ و… می‌تواند به روش‌های مختلفی صورت بگیرد و عوارض مختلف و متفاوتی را هم برای ما به وجود آورد. از مهمترین روش‌های استفاده نادرست از این لوازم که بسیار شایع است عبارتند از:

1.      استفاده نادرست اخلاقی

دسترسی نامحدود و بی‌حد و مرز ما به اینترنت و دنیای مجازی باعث شده به هر چیزی و هر محتوای ناسالم و آسیب‌زایی خیلی راحت و بی‌دردسر دسترسی داشته باشیم.

امروزه راحت‌تر از چیزی که فکرش را بکنید می‌توانیم به بدترین چیزها دست پیدا کنیم و روح و روان خود را آلوده به آن‌ها کنیم.

این مشکل به خصوص برای کودکان و نوجوانان بیشتر بوده و آسیب‌های روانی بیشتری را به آن‌ها وارد می‌کند. از این رو بهتر است برای خودمان یک سری اصول و چهارچوب‌های اخلاقی تعیین کنیم و فراتر از آن‌ها نرویم.

همانطور که احتمالاً خودتان هم می‌دانید بشر امروزی در بدترین حالت روحی، روانی و اخلاقی خودش در طول تاریخ قرار دارد و این پیامد استفاده بی‌حد و مرز و بدون کنترل از فضای مجازی به صورت نامناسب است.

2.     آسیب‌های جسمی

آسیب‌های جسمی از مشکلات دیگری هستند که در صورت استفاده نادرست و غیر اصولی از فضای مجازی و اینترنت به وسیله لپ‌تاپ، گوشی و… برای ما به وجود می‌آید.

اگر نحوه استفاده درست از این لوازم را بلد نباشیم، خیلی راحت می‌توانیم سلامت بدن خود را به خطر بیندازیم. برخی از شایع‌ترین اختلالات و عوارض استفاده نادرست از لپ‌تاپ، تبلت، موبایل و… عبارتند از:

  •  اختلالات حسی و لمسی انگشتان

استفاده بیش از اندازه و نامناسب از گوشی تلفن همراه، لپ‌تاپ و تبلت می‌تواند به عصب‌های لمسی و حسی انگشتان شما آسیب زده و در طولانی مدت باعث کاهش میزان حس لامسه، حساسیت بیش از اندازه پوست و تحریک‌پذیری بیش از حد نورون‌های شما شود.

  •  فشار بیش از اندازه بر دستگاه تنفسی و ستون مهره‌ها

خم شدن، قوز کردن و قرار گرفتن ستون فقرات شما در حالت نامناسب هنگام کار با لپ‌تاپ و تبلت می‌تواند حجم ریه‌های شما را کم کرده و اختلالات تنفسی و همچنین اختلالاتی در ستون مهره‌های شما ایجاد کند.

  •  مشکلات بینایی

مهمترین عوارضی که استفاده مرتب و مداوم از این لوازم و دستگاه‌ها دارد، آسیب رساندن به چشم‌ها و قدرت بینایی است که بسیاری از افراد را درگیر خود کرده است. عوارض بینایی استفاده از این لوازم به خصوص در شب و مکان‌های تاریک بسیار بیشتر خواهد بود.

  •  آرتروز دست

هنگام استفاده از این لوازم به خاطر شکل و حالتی که مدت طولانی دست به خود می‌گیرد و همچنین فشاری که به مفصل‌ها وارد می‌شود و ضعیف شدن ماهیچه‌ها در بلند مدت باعث خشکی مفصل و درد می‌شود.

  •  ناباروری

هنگامی که گوشی موبایل یا لپ‌تاپ را بر روی پاهای خود بگذارید و با آن کار کنید به خاطر امواج اینترنت و امواجی که از سوی این دستگاه به دستگاه تناسلی وارد می‌شود باعث ایجاد ناباروری در آقایان و خانم‌ها می‌شود.

  •  آسیب به دستگاه‌های دیجیتال

استفاده از دستگاه‌های دیجیتال به‌خصوص لپتاپ و گوشی و تبلت که مدام مورد استفاده ما قرار می‌گیرند و زمان طولانی روشن هستند، باید با رعایت کامل اصول باشد در غیر این صورت خیلی زودتر از آنکه فکرش را بکنید باید با دستگاه خود خداحافظی کنید و آن را از دست خواهید داد.

چطور از وسایل دیجیتال به درستی استفاده کنیم؟

اگر می‌خواهید با استفاده درست از خراب شدن وسایل جلوگیری کنید، بهتر است موارد زیر را رعایت کنید.

  • خوردن غذا و نوشیدنی آب و مایعات هنگام کار ممنوع

زمانی که در حال کار با لپتاپ هستید و در همان حین می‌خواهید چیزی بخورید یا بنوشید خیلی راحت به بدن خود آسیب می‌رسانید. چراکه سیستم گوارشی‌ و مخصوص معده شما با این روش غذا خوردن دچار مشکل خواهد شد و با این کار خیلی راحت خودتان را در معرض بیماری‌های گوارشی قرار می‌دهید.

علاوه بر آن احتمال اینکه آب، مایعات یا ظرف غذای شما بر روی لپ‌تاپتان بیفتد و باعث شود لپ‌تاپ شما بسوزد و یا حتی و یا گوشی شما بشکند بسیار زیاد است.

  • شارژ کردن باتری دستگاه هنگام خاموش بودن دستگاه

به‌هیچ‌وجه زمانی که در حال کار با گوشی و یا لپ‌تاپتان هستید آن را شارژ نکنید. این کار باعث می‌شود عمر باتری دستگاه شما کوتاه شود. همچنین احتمال برق‌گرفتگی و آتش گرفتن گوشی و لپ‌تاپ شما در این حالت بسیار زیاد است.

  • دستگاه خود را پاک‌سازی کنید

هر چند وقت یک‌بار لپ‌تاپ و گوشی خود را از اطلاعات اضافی و بی‌مصرف پاک کنید و اجازه ندهید هارد یا رم دستگاهتان کاملاً پر شود.

  • دستگاه خود را به‌روز نگهدارید

همیشه از آخرین نسخه برنامه‌ها، ویندوز، سخت‌افزار و نرم‌افزارها در دستگاهتان استفاده کنید تا امنیت و طول عمر دستگاه شما تا حد زیادی افزایش یابد.

در صورت استفاده از نسخه‌های قدیمی علاوه بر اینکه عمر و کارایی دستگاه خود را کاهش می‌دهید، امنیت سیستمتان هم به‌شدت کم شده و بیشتر از هر زمانی در معرض هک شدن قرار دارید.

نکات تکمیلی نگهداری و استفاده صحیح

  • نگذارید شارژ گوشی شما به کمتر از ۲۰ و بیشتر از ۹۵ درصد برسد.
  • از قرار دادن مداوم دستگاه به شارژر خود خودداری کنید.
  • زمانی که با دستگاه خود کاری ندارید آن را خاموش کنید.
  • لپ‌تاپ را بر روی سطوح پرزدار مانند فرش و موکت‎های پرزدار قرار ندهید.
  • از مواد ضدعفونی‌کننده به‌صورت مستقیم بر روی دستگاه خود استفاده نکنید.
  • مدام دستگاه خود را تمیز کنید تا گرد و خاک به منافذ آن نفوذ نکند.
  • با توجه به میزان استفاده‌ای که از لپ‌تاپ خود دارید باید آن را به سرویس دوره‌ای سخت‌افزاری ببرید. با این کار طول عمر دستگاه شما بیشتر می‌شود.
  • تقریباً هر شش ماه یکبار برای این سرویس زمان مناسب است اما باز هم زمانی که برای سرویس می‌روید از متخصص سوال کنید. همچنین فراموش نکنید که هر جایی برای این کار مناسب نیست.
  • هر اپلیکیشن و برنامه‌ای را دانلود نکنید و فقط از منابع معتبر دانلود کنید.
  • از شارژرهای متفرقه و فیک استفاده نکنید.
  • دستگاه خود را هنگام شارژ کردن مستقیم به پریز برق متصل کنید و از سه‌راهی‌های خراب به هیچ عنوان استفاده نکنید.
  • از ضربه زدن به دستگاه خود به شدت خودداری کنید و مراقب باشید گوشی و لپ‌تاپ از دستتان نیفتد.
  • می‌توانید برای جلوگیری از خط و خش احتمالی و یا ضربه از کاور و کیف لپ‌تاپ و گوشی استفاده کنید.
  • نگذارید دستگاه شما برای مدت خیلی طولانی بدون شارژ بماند.
  • برای خاموش کردن لپ‌تاپ از کلید پاور استفاده نکنید. سعی کنید همیشه به صورت نرم‌افزاری لپ‌تاپ را خاموش کنید تا تمام برنامه‌ها بسته شوند و رم و هارد از کار بیفتند. استفاده از دکمه پاور برای خاموش کردن فقط برای موارد اضطراری باشد.
  • برای کارهای سنگین و طولانی‌مدت موس و کیبورد جداگانه برای لپ‌تاپ خود تهیه کنید.
  • درب لپ‌تاپ خود را زیاد باز و بسته نکنید و خیلی آرام اقدام به باز و بستن آن کنید.
  • بهتر است برای استفاده از اینترنت به‌جای اینترنت وای فای حتماً از کابل استفاده کنید.
  • از پارچه مخصوص و یک مایع تمیز کننده ملایم برای تمیز کردن نمایشگر لپ‌تاپ و تبلت خود استفاده کنید و به صفحه نمایشگر آن ضربه وارد نکنید.
  • نگذارید دمای لپ‌تاپ شما زیادی سرد یا گرم شود. اگر لپ‌تاپ، گوشی یا تبتتان برای مدتی در زیر نور آفتاب بود و داغ شد سعی کنید آن را ابتدا خنک کنید و استراحت به باتری دهید و بعد، آن را روشن کرده و استفاده کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن